top of page

Seksueel welzijn

Huis van Meraki

Wil je naast ouder ook terug partner zijn? Ben je jezelf wat kwijt geraakt? Heb je geen zin in seks? Zit je met twijfels ? Zijn er moeilijkheden in jullie relatie ? Wil je je graag vrouw voelen en uitzoeken wat dit voor jou kan inhouden ?

Ik ben Heleen, erkend klinisch seksuologe bij de VVS, gepassioneerd door het verbeteren van de intieme gezondheid en het verkennen van de verschillende facetten van seksualiteit bij vrouwen en koppels zoals bijvoorbeeld: is er een verschil in verlangen, ervaar je pijn, heb je geen verlangen, voel je je te moe, heb je geen voldoening van seks, twijfel je over iets, is je zelfbeeld veranderd of erg negatief, …

 

Seksualiteit maakt deel uit van ons leven.  Erover praten is niet voor iedereen even evident. Open communicatie en bespreekbaar maken van seksualiteit en intimiteit is de sleutel tot een gezond en bevredigend intiem leven. Empathie, vertrouwen, authenticiteit en empowerment staan daarbij voor mij centraal. Ik wil een veilige plek bieden om zorgen te uitten, vragen te stellen, te exploreren en te groeien.

Een kinderwens komt met vele onbeantwoorde vragen, niet alleen de fysieke veranderingen maar ook de emotionele veranderingen kunnen ingrijpend zijn: het veranderende lichaam, wanneer zwanger worden niet vanzelf gaat, … Misschien komt seksualiteit of emotionele verbinding wel eens onder druk te staan in de perinatale periode.  Hoe blijven we ruimte maken om met elkaar te verbinden en maken we tijd voor een fijn intiem leven. Niet alleen de reis naar het ouderschap maar ook de reis in het ouderschap brengt uitdagingen met zich mee. Hoe praten we met elkaar en met de andere leden van ons gezin over seksualiteit. Wat is een normale seksuele ontwikkeling, welk gedrag is normaal en hoe reageer ik gepast.

 

 

 

Je eigen vrouwelijke seksualiteit en sensualiteit verdienen ruimte om verder te worden geëxploreerd. Wat betekent “vrouw zijn” voor mij, hoe sta ik stevig in mijn vrouwelijke kracht.  Wat gebeurt er in mijn lichaam onder invloed van vrouwelijke hormonen tijdens de menstruele cyclus, tijdens de zwangerschap of na de geboorte van mijn kindje. Matrescentie of het moeder worden is een belangrijke overgangsfase in het leven en daar verdien je ondersteuning voor.

In de sessie met koppels ligt de focus voornamelijk op het verbeteren van de communicatie, het terug verbinding zoeken met elkaar en samen bouwen aan een sterkere en gezondere relatie.

 

Heb je hierover vragen?  Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Je bent zo welkom. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en te begeleiden in je zoektocht naar jezelf, naar elkaar.

bottom of page