PHOTO-2022-01-13-21-05-56.jpg

Leila Rchaidia

In 2009 studeerde ik af als master in de vroedkunde. Ik startte meteen als vroedvrouw op het bevallingskwartier van UZ Leuven, waar ik gedurende 12 jaar in een ontzettend fijn team werkte en heel wat ervaring opdeed. Na de geboorte van ons derde kindje, mooie inzichten en wat levenservaring besloot ik om het leven te leiden dat ik écht wilde, met ruimte voor ons gezin, aandacht voor een bewuste levensstijl en een vroedvrouwenpraktijk. Eentje waar ik samen met gelijkgestemde collega's bouw aan eerlijke, women-centered geboortezorg. Zorg waar veiligheid, vertrouwen, geluk en verbinding centraal staat. 

Daarbij werk ik aan de UCLL in de opleiding vroedkunde, waar ik de passie voor het vak mag doorgeven. 

Huis van Meraki

Over ons

Goedele Deseyn

Toen ik mama werd van ons derde kindje Adriaan, mocht ik zelf wijze, warme, liefdevolle zorgen van mijn vroedvrouwen ervaren. Ik was toen al bezig met mijn opleiding tot vroedvrouw in Brussel en deze ervaring gaf me de kracht en de inspiratie om zelf vroedvrouw in de thuiszorg te worden.
Voor mij is het belangrijk de tijd te nemen om jou te leren kennen en op maat van jullie gezin te werken, wetenschappelijk onderbouwd, en met veel respect voor ieders eigenheid. Zwanger worden, bevallen, ... het zijn belangrijke levensmomenten, waarin ook veel kansen besloten liggen. Kansen om aan je eigen gezondheid te werken en zo een gezonde basis te leggen voor je gezin, en om te verbinden met jezelf, je partner en je kindje. Deze weg naar een ontspannen, bewust en natuurlijk ouderschap help ik je graag een stukje af te leggen.

Heleen Vandenbogerd

IMG_9708.jpg

In 2007 werd ik vroedvrouw en in 2010 behaalde ik het diploma master in de seksuologie aan de KULeuven.  Ik werk sindsdien op de kraamafdeling van UZLeuven.  In 2012 werd ik zelf mama. Toen heb ik bij mezelf en in mijn omgeving mogen ervaren dat vele ouders wankelen en zoeken naar een nieuw evenwicht.  Dit deed me in 2018, na de geboorte van ons derde kind, de opleiding tot postpartumconsulent volgen.  Sindsdien verdiep ik me in het thema mentale gezondheid.  Via gesprekken sta ik ouders bij in de kwetsbare periode die het jonge ouderschap is. Samen zetten we kleine stapjes tot je weer dichter komt bij jezelf, dichter bij jouw doel, naar meer rust en balans in je leven. Goed zorgen voor jezelf is ook goed zorgen voor je kindje.