Begeleiding bij arbeid en bevalling

Elke arbeid en geboorte is uniek, ze verloopt op haar eigen ritme.
Net daarom kan het een meerwaarde zijn om je hierbij te laten begeleiden door je vroedvrouw.
Door een persoonlijke en vertrouwde begeleiding heb je meer kans op een positieve geboorte-ervaring en minder medische interventies.

Huis van Meraki

Diagnose van arbeid

Je vroedvrouw bezoekt je thuis om samen in te schatten of de bevalling effectief begonnen is en wanneer je in jouw specifieke situatie best naar het ziekenhuis vertrekt. Op die manier is de kans klein dat je te vroeg opgenomen wordt (met kans op onnodige medische ingrepen) of terug naar huis wordt gestuurd.

Arbeid aan huis

Wanneer je weeën krijgt kan je ervoor kiezen om je door je eigen vroedvrouw te laten begeleiden. Je kan dan een groot deel van de arbeid opgevangen in je eigen, vertrouwde omgeving. We kijken hoe ver de arbeid gevorderd is en houden jouw welzijn, dat van je kindje en je partner nauwlettend in het oog. We geven tips, vertrouwen  en staan je bij. We begeleiden de arbeid thuis zolang jullie jullie hier comfortabel bij voelen of totdat je vroedvrouw aangeeft dat het tijd is om naar het bevallingskwartier te vertrekken. Op dat moment vertrouwen we de zorg toe aan onze deskundige collega's in het ziekenhuis waar je wenst te bevallen. 

Begeleiding in het ziekenhuis

Je kan ervoor kiezen om met je vroedvrouw in het ziekenhuis te bevallen. Na de begeleiding van de arbeid aan huis gaat je vroedvrouw mee naar het ziekenhuis en blijft ze bij jullie (als extra zorgende vroedvrouw) totdat de baby geboren is en jullie volledig geïnstalleerd zijn.

17906156257918130.jpg

TARIEVEN

Onze tarieven houden in dat wij 7/7 en 24/24u bereikbaar en beschikbaar zijn, vanaf 37 weken zwangerschap. 

Diagnose van arbeid: 100 euro

Arbeid aan huis: 250 euro

Arbeid aan huis met verdere begeleiding in het ziekenhuis: 490 euro