Vroedvrouwerij

De ondersteuning en begeleiding van een vroedvrouw kan jou en je gezin sterker maken, vanaf je kinderwens tot lang na de geboorte van je kindje. We begeleiden jou ontzettend graag doorheen deze bijzondere periode. Dit kan vanaf je kinderwens, tijdens de zwangerschap of na de bevalling, helemaal zoals jij het zelf wil.

Huis van Meraki

Wil je graag zwanger worden en al eens kennis maken, heb je vragen over zwanger worden of wil je specifieke uitleg over een gezonde levensstijl, neem dan gerust contact met ons op.

Wanneer je zwanger bent volgen we jou nauwgezet op, steeds in samenwerking met je huisarts of gynaecoloog. Bij elke consultatie volgen we je lichamelijke veranderingen, evalueren we de groei en het welzijn van je kindje en sporen we eventuele complicaties vroegtijdig op (en verwijzen we je door indien nodig). Uiteraard is er ook alle ruimte om je vragen, zorgen of bedenkingen te bespreken.

Doorheen het begeleidingsproces nemen we ruim de tijd om jou (en je partner) volledig en op maat te informeren over het verloop van arbeid en bevalling, de keuze voor borst- of flesvoeding, of een thema dat op dat moment belangrijk is voor jou.

Huis_meraki_na_bewerking_edited.jpg

TARIEVEN

Elke vrouw verdient een vroedvrouw. Daarom hoort vroedkundige zorg betaalbaar te zijn. Als vroedvrouw zijn we geconventioneerd en werken we via de derdebetalersregeling. Voor de pre- en postnatale consulten rekenen wij rechtstreeks af met je mutualiteit. Hiervan krijg je nadien een overzicht.

Je persoonlijk aandeel voor onze zorgen bedraagt:

  • Een dossierkost van 25 euro voor de opmaak van jouw elektronisch dossier. Zo kunnen we het dossier veilig en digitaal aanmaken, bijhouden en overal raadplegen. Deze dossierkost wordt aangerekend bij de opmaak van het dossier tijdens het eerste consult.

  • Een kilometervergoeding van 5, 8 of 10 euro per postnataal huisbezoek, afhankelijk van je woonplaats.

  • Wij staan op elk moment voor je klaar, daarom werken we via de principes van een zorggarantie. Deze eenmalige vergoeding bedraagt 50 euro voor 7/7 zorg, telefonische bereikbaarheid, medische verzorgingsmaterialen, een noodkolf en administratie. Dit forfait wordt aangerekend na de geboorte van je kindje.

  • Wens je je wat grondiger te verdiepen en voor te bereiden op arbeid en bevalling, borstvoeding en/of kraamtijd, dan nemen we graag tijd voor jou (en eventueel je partner) om op deze onderwerpen in te gaan in een interactieve, persoonlijke workshop vol info en didactisch materiaal. Kostprijs 20 euro.

Wij dragen met fierheid het Good Practice logo van onze beroepsorganisatie VBOV.

GPL_logo.png

Wanneer jullie het ziekenhuis verlaten, komen we binnen de 24u naar jullie thuis. Dit gebeurt dagelijks tot 5 dagen na de geboorte van je baby. Nadien kijken we samen waar jouw noden en wensen liggen.

We kijken terug op hoe de bevalling verlopen is, ondersteunen je bij de (borst- of fles)voeding en houden je welzijn nauwlettend in het oog. Uiteraard worden ook de ontwikkelingen van je kindje grondig opgevolgd. Vanuit onze kennis en ervaring als vroedvrouw, lactatiekundige, hormoondeskundige, postpartumconsulente en mama gaan we samen op zoek naar wat voor jullie werkt.

Weet dat je ook nadien bij ons terecht kan, voor een vraag of extra hulp. We zoeken altijd samen naar een oplossing.

Om de continuïteit en kwaliteit van zorg te garanderen tijdens weekends, feestdagen en vakantieperiodes werken we samen met de ervaren vroedvrouwen van de Leuvense Vroedvrouwerij. De expertise binnen onze groep (lactatiekundige, postpartumconsulente, zwangerschaps- en babymassage) biedt een grote meerwaarde voor alle cliënten van onze praktijk.